Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Adalet Hanım!.

Boğaziçi Üniversitesi, Ara Güler, Güher Pekinel, Gülsin Onay, Yaşar Kemal, İdil Biret, Leyla Gencer, Yaşar Kemal'in de içinde olduğu kültür ve sanat adamlarına Fahri Doktorluk Unvanı vermeye devam ediyor.
Geçen hafta da yazar Adalet Ağaoğlu'na cüppe giydirmişler.. Haberim olsa giderdim.
Adalet Hanım, fevkalade değerli arşivini Boğaziçi Üniversitesi'ne armağan etmiş, yıllar önce.. Milliyet'te Gülden Öktem yazmış orda okudum.
Boğaziçi'ni alkışlıyor, Adalet Hanımı yürekten kutluyorum ama ona uzun zamandır her vesile ile sorduğum sorumu da tekrarlıyorum.
Gene yıllar önce, ortak dostumuz Zeliha Berksoy, Akatlar Kültür Merkezi Sanat Yönetmeniyken, onun odasında bir Tiyatro Müzesi kuracağınızı anlatmıştınız.
Ben de Mücap Ofluoğlu Ustanın ölmeden önce bana hediye ettiği dosyadan söz etmiştim, size..
Mücap Usta, Şehir Tiyatrolarında Cyrano'yu oynarken, ezber için kendisine verilmiş teksir metnini, altlarını çizerek, kenarlara ve alta el yazısı notlar düzerek, hem ezberi, hem yorumu için hazırlamış, bir Yaşamdan Dakikalar sırasında benim Cyrano aşkımı öğrenince de bana hediye etmişti.
Sizi dinlerken "Bu dosya bu müzeye yakışır" dedim Adalet Hanım, ve benim gibi bir Cyrano ve Mücap Usta sevdalısı bir adam için gerçekten servet o dosyayı size teslim ettim. Müze açılmadı Adalet Hanım!.
Peki o dosya ne oldu?.
Onu da Boğaziçi'ne verdiyseniz, sorun yok..
Vermediyseniz, o zaman bana iade edin ne olur!.
Ama lütfen iade edin!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA