Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Tarihi itiraf...

CHP lideri Deniz Baykal'ın, "12 Eylül darbesini yapanlar yargılansın" önerisinin hedefindeki Kenan Evren'le yaptığım söyleşiyi pazartesi günü okudunuz SABAH'ın manşetinden. O gün Yeni Asır Gazetesi Yazarı Hüseyin Kocabıyık aradı. Dedi ki; "Sabah çok erken Aydın Menderes'ten telefon geldi. 'Biliyor musun? Sevilay Yükselir ne kadar tarihi bir habere imza attı. Yıllarca hep böyle bir açıklama bekledik biz' dedi. Henüz gazeteyi okumamıştım. O nedenle, 'Ne yapmış Sevilay, Aydın Bey?' demek durumunda kaldım. Yaptığın haberden son derece keyif aldığı belli olan Menderes, 'Daha ne yapsın Hüseyin Bey? Darbeci bir komutanın ağzından bir önceki darbeyi ihbar eden ve ne kadar yanlış olduğunu ifade eden sözleri kamuoyuna aktarmış. Kenan Evren yaptığı bu açıklama ile sadece Baykal'ın çelişkilerine işaret çekmemiş. Aynı zamanda 80 darbesinin aslında 27 Mayıs'ın devamı olduğuna işaret etmiş. İnanabiliyor musun? Evren diyor ki; 'Madem ki darbe kötüydü neden 27 Mayıs bu ülkede 20 yıl boyunca bayram olarak kutlandı. Biz yanlış yapmadık. Asıl yanlışı yapanlar 27 Mayıs darbesini yapanlar. Eğer darbeler sorgulanacak, birileri yargılanacaksa o zaman 27 Mayıs'tan başlamak lazım.'
Aydın Bey telefonu kapattıktan sonra hemen SABAH'ı aldım elime ve bir solukta okudum haberini. Ve, 'Gerçekten çok tarihi bir açıklama. Evren gider ayak yaptığı bu açıklama ile gelecek nesiller aslında şunu söylemiş; 'Biz, bizden öncekileri izleyerek yanlış yaptık. Siz siz olun asla bizim yaptıklarımızı yapmayın!' Önemli bir iş yaptın. Öpüyorum seni alnından..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA