Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Zanzibar'ın gündemi de Akif Beki'ydi!

Dünyanın neresinde olursanız olun ülkenizin gündeminden bir türlü uzak kalamıyorsunuz gelişen teknoloji sayesinde.
Biz çok uzaktaydık elbette ama Türkiye'de neler olup bittiğini, bu gelişen teknoloji sayesinde takip edebildik! Sağolsun canım hemşerim Malatya Milletvekili Öznur Çalık ekibin medya takipçisi gibi çalıştı.
Memlekette ne olmuş, ne bitmiş, kim ne yazmış, onun yazısına kim nasıl bakmış filan hepsinden Öznur Çalık'a gelen e-postalar sayesinde haberdar olduk.
İşte o e-postalardan biri de Akif Beki' nin Dışişleri Bakanı ile ilgili kaleme aldığı, "Davutoğlu'nun 'ben' idraki" başlıklı yazısıydı.
Zanzibar'a bomba gibi düştü o yazı.
Gün boyu ve hatta Türkiye'ye varıncaya kadar Beki'nin yazısı tartışıldı geziye katılan kafile arasında.
Kimine göre Beki eleştirisinde biraz fazla ileri gitmiş ve haddini aşmıştı. Kimine göre ise bu yazı Davutoğlu ile ilgili bugüne kadar yazılmış en isabetli analizdi.
Onlardan izin almadığım için hangi gazetecinin Beki'nin söz konusu makalesi ile ilgili hangi yorumu yaptığını yazamayacağım ama Zanzibar'daki şahsi tavrımı sizlere aktaracağım.
Aktaracağım da bir çekincem var.
O da, "Beki, böyle bir yazıyı Başbakan'ın izni olmadan kaleme alamaz, yorumunu yapan bazı arkadaşların, 'Hahhh... Sevilay da altına imzamı atarım bu yazının' dediğine göre Başbakan Erdoğan, Davutoğlu'nu tamamen çizmiş demek ki!" gibilerinden abidik gubidik yorumların hedefine oturmak!
Hani biz yandaşız ya...
Hani bizim yazılar baskıya girmeden evvel başbakanlığa gidiyor, oradan onay alıyor ve ancak ondan sonra okuyucuyla buluşuyor ya!
Neyse...
Alıştık artık bu absürt yorumcuların absürt yorumlarına.
Varsın desinler umurumda değil.
O nedenle bir kez daha Akif Beki'nin Davutoğlu analizinin dört dörtlük bir analiz olduğunu söylemekte bir beis görmüyorum.
Bu analiz, tam da, "Türkiye'nin ekseni kayıyor" tartışmalarının ayyuka çıktığı bir dönemde kaleme alınmış, son derece doğru ve isabetli tespitlerin yer aldığı mükemmel bir analizdir! Bu ülkenin bir dışişleri bakanının, hem de çok hassas bir dönemde, sırf Arap dünyasına hoş görünmek için, "Yakında Kudüs başkent olacak! Ve hep birlikte gidip Mescidi Aksa'da namaz kılacağız" demesi kabul edilir bir şov değildir!
Kimse kusura bakmasın ama en azından benim için öyledir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA