Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Çakma dedelerden talimat almıyoruz

Farkında mısınız bilmiyorum ama son yaptığı rezillikten dolayı meslek hayatı sona eren Mehmet Ali Erbil'i kurtarmak, onu televizyon dünyasına yeniden döndürmek için Doğan Medya'nın bazı çalışanları acayip bir çalışma yürütüyor.
Mesela ilk önce Tufan Türenç seslendi Alevilere... Dedi ki: "Mehmet Ali Erbil cumhuriyetten, Atatürk ilke ve devrimlerinden yana, çağdaş, demokrat bir insandır ve çizgisini hiçbir dönemde kırmamıştır. Yaptığı yanlış için Alevi kardeşlerimizden ve tüm halkımızdan defalarca özür dileme olgunluğunu da gösterdi. Gelin, Anadolu'nun engin hoşgörüsüyle hepimiz, özellikle de Alevi kardeşlerimiz siyasetçilere bol bol gösterdiğimiz anlayışı onu affederek Erbil'e de gösterelim."
Sonra Uğur Dündar girdi devreye. Milliyet'ten Ali Eyüboğlu'nun köşesinden okuduk ki, Dündar daha önce kendisini köyün fahri muhtarı ilan eden Dersimli bir vatandaşın aracılığı ile Tunceli'ye gidecekmiş Mehmet Ali Erbil'le birlikte.
Dedelerin elini, eteğini öptürecek ve onlardan af diletecekmiş!
Sevgili okurlarım. Allah aşkınıza söyleyin lütfen. Şimdi muhteremin yaptığı o iğrenç espriden yüzde yüz yara almış, incinmiş bir Alevi vatandaş olarak önce Sayın Türenç'e dönüp, "Siz ne demek istiyorsunuz yani? Mühim olan espri yaparak Alevileri bu biçimde aşağılayan adamın kimliğidir! Bir adam çağdaş, Cumhuriyetçi ve laikse şaka yollu pekala Alevileri aşağılayabilir. Dalgasını geçebilir! Ve hatta Alevilerle ilgili yıllar yılıdır kullanılan bu iftirayı TV programlarındaki reytinglerine malzeme yapabilir! Bu iğrenç espriyi mesela Abdurrahman Dilipak yapsaydı size hak verirdim ama söz konusu kişi laik ve Cumhuriyetçi Mehmet Ali olunca kusura bakmayın külahları değiştiririz!" diye sormak...
Ve sonra kendisini haksızlıkların ve ayrımcılığın korkulu rüyası olarak tanıtan Uğur Dündar'a dönüp, "Abiciğim. O zaman Güneri Ümit'in günahı neydi? Neden aynı Pollyannacılığı onun için de oynamadın? Neden zavallı adamın yok olup gidişine, bir emekli maaşına mahkûm kalmasına öylece seyirci kaldın onca zaman?" diye sert çıkmak...
Hakkım değil mi?
Ayrıca pardon ama bunlar Alevileri ne sanıyorlar acaba? Ne yani kendilerine bir kez daha sapkınlar ve sapıklar hatırlatması yapan Mali'yi, ellerini öptüğü dedelerden gelecek talimatla affedebileceklerini mi?
Kaldı ki hangi aklı başında, Alevilerin gerçek hassasiyetlerini ve yol yordamını bilen Alevi dedesi kalkıp böyle bir saçmalığa alet olur?
Hangisi utanmadan kalkıp diyebilir ki; "Eyyy canlar... M. Ali Erbil zaten hafif bir adamdır. Bunu göz önüne alarak yediği haltı görmezlikten gelelim ve özrünü kabul edelim!"
Böyle bir açıklamayı yapsa yapsa ancak tek derdi Aleviler üzerinden siyaset yapmak, rant sağlamak olan ve bu kimliğini her türlü kişisel hukuksuzluğuna kalkan olarak kullanmak isteyen çakma dedeler yapar!
Ama inanın vardır onların da arka bahçelerinde başka bir hesapları!
Kim bilir belki de, "Bir hal çaresine bakalım affettirelim şu Mehmet Ali'yi de bizim filanca cemevine yüklü bağış yapsın! Malı götürelim!" diyorlardır kendi kendilerine!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA