Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Muhalefetteyken gazeteci kovduran iktidara gelse ne yapar?

Aslında bugün hiç yazacak durumda değildim. Niyetim izin almaktı siz okurlarımdan. Çünkü eşim cuma günü bir ameliyat geçirdi. Dolayısıyla 3-4 gündür hem gündemden kopuğum hem de kendimden! Ancak bütün bu yorgunluğa ve yoğunluğa rağmen önceki gün aldığım bir üzücü haber üzerine yazmak zorunda kaldım işte!
Son dönemin en popüler isimlerinden biri olan Gazeteci Enver Aysever'i uzun zamandan bu yana program yaptığı SKY Türk televizyonundan kovmuşlar!
Duyunca kahroldum! Çünkü belki buna biraz da ben ve Beyaz TV'de birlikte program yaptığımız Özay Şendir sebep oldu.
Kovulmasından iki gün önce yani çarşamba gecesi "Acı Kahve" adını verdiğimiz programın konuğuydu Enver. Keşke hiç o yanına katılmamış olsaydı diyorum şimdi ben kendi kendime. Kahretsin ki sonuçları da kahvenin tadı gibi acı oldu çünkü.
Biliyorum şimdi birçoğunuz, "Ne alaka?" filan diyorsunuz. Alakası çok ne yazık ki! Ne olduysa çünkü o program sonrası oldu!
Kısaca aktarayım...
Güzel bir programdı. Keyifliydi. CHP'yi konuşuyorduk. Özay, "Adaylık sırasını beğenmediği için istifa etti" diyorlar senin için deyince Enver haklı olarak freni patlamış kamyona dönüştü bir anda. Çok hiddetlendi. Belli ki uzun zamandan beri dolmuştu bu konuda.
"Bunu diyenler yalan söylüyor. Çünkü ben epeyce bir zamandan beri zaten parti meclisinde muhalif tavır sergiliyordum. Beni istifaya götüren süreç uzun zaman önce başlamıştı. Aylar önce Fikri Sağlar'ın vetolanması karşısında nasıl bir tavır aldığımı Sevilay yazdı en başta. Sinan Aygün'lerin, Mehmet Haberal'ların, Bülent Kuşoğlu'ların ya da diğer sağ görüşlü isimlerin aday olma olasılığına karşın nasıl bir duruş sergilediğimi başta Kemal Bey olmak üzere 81 parti meclisi üyesi gördü" dedi.
Sonra da kendisiyle ilgili bu spekülasyonları yayanın Gürsel Tekin'e yakınlığı ile bilinen gazeteci Barış Yarkadaş olduğunu ifade etti. "Yalan söylüyor! Alenen iftira atıyor!" dedi ve sonra da hem Tekin, hem de Yarkadaş hakkında bayağı sert ifadeler kullandı. Rejinin, söz hakkını kullanmak isteyen Yarkadaş'ı yayına bağlamasının ardından da film koptu zaten!
Barış Yarkadaş, Aysever'in kendisiyle ilgili iddiaları cevaplamak yerine meseleyi bambaşka bir mecraya taşıdı. Kimsenin anlamadığı, anlayamayacağı özel bir meseleyi gündeme taşıdı. "Senin benimle ilgili derdinin ne olduğunu ben çok iyi biliyorum. Emekten, insandan, sol'dan, solculuktan bahsediyorsun ama boşuna. Ben senin Gürkan Hacır'ı SKY Türk'ten kovdurttuğunu afişe ettiğim için bütün bunları söylüyor ve bana saldırıyorsun" dedi.
Karşılıklı atışmalar ve tartışmalar sonuca bağlanamadan bitirdik programı. Program sonrası Özay'a da, bana da dert yandı Enver.
"Benim SKY Türk'te gücüm olsa kendim için bir şeyler yaparım evvela. Gürkan Hacır'ı niye kovdurtayım? Nasıl? Beni karalamaktan başka bir şeye hizmet etmiyor bunların söyledikleri" falan diye...
Dediği gibi de oldu nitekim!
İlahi adalet işte! Barış Yarkadaş'ın söylediklerinin külliyen palavra olduğu, Enver'in SKY Türk'te iddia edildiği gibi hiçbir gücü olmadığı ortaya çıktı nihayetinde.
Hem de 2 gün sonra! Aradım kendisini. Çok üzgündü. Üzgün olması da gayet doğaldı. Çünkü Enver evine SKY Türk vesilesiyle ekmek götürüyordu.
Ekmek teknesiydi onun yani o televizyon.
Biraz konuştuk. "Hani nerede benim o adam kovdurtan gücüm? Kendimi kovdurtmaktan kurtaramadım bak!" dedi. Anlattı bir şeyler.
Kendisini CHP yönetiminin kovdurttuğunu düşünüyor.
Vallahi ben de öyle düşünüyorum. Çünkü şu anda buraya yazamadığım çok enteresan ilişkiler var Çukurova yani Mehmet Emin Karamehmet'in patronu olduğu grupla bazı CHP'liler arasında!
Güçlü ilişkiler...
Şimdi değil ama vakti zamanı gelince Enver'i kovdurtan o güçlü ilişkilerin kimlerle kimler arasında olduğunu yazacağım tek tek!
Neyse...
Enver iyi bir solcu! İyi bir fikir adamı. İyi bir yazar. Doğru adam! Her şeyden evvel tek işi bu! Gazetecilik yani! Enver, reklamcılık ya da pazarlama yapmıyor! İnanıyorum ki bu özellikleri sonucu birileri onu değerlendirecek ve o da ekmek yiyecek bir kapı bulacak kendisine.
Atla deve değil zaten. Bir ekmek parası! Gider domates satar Enver yine ekmeğini kazanır. Ancak onu kovdurtan o güçler rahat edemeyecek hiçbir zaman!
Çünkü bir insanın ekmeğiyle oynamanın vicdansızlığının cevabını er geç alacaklardır.
Bu arada size bir tavsiyem var. Eğer Enver'i kovdurtan güç gerçekten CHP'li Gürsel Tekin'in ya da bir başka yöneticinin gücüyse "korkun onlardan" derim!
Çünkü daha muhalefetteyken koltuklarının gücünü kullanarak canlarını sıkan gazetecileri işinden kovdurtan adamların iktidara gelmeleri durumunda neler yapabileceğini hayal bile etmek istemiyorum ben!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA