Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Hasan Cemal'in son kitabı...

Sıkı sıkıya takip ettiğim, yazılarının hastası, kendisinin hayranı olduğum ustalardandır Hasan Cemal. Sağ olsun. Son kitabı, "Barışa Emanet Olun"u adıma imzalayıp okumam için tarafıma postalamış. Bu aralar gazetedeki ofisime pek uğrayamadığım için biraz geç kavuştuk kitapla. O yüzden de geç başladım okumaya. Ama Hasan Cemal'in her zamanki o akıcı ve kolay üslubunun hâkim olduğu kitabı başlar başlamaz da bir çırpıda okuyuverdim. İşin gerçeği kitapta yeni bir şey yok! Ancak bir bütün olarak, eser olarak düşündüğünüzde bu kitap çok önemli!
Çünkü Hasan Cemal, Kandil'deki izlenimlerini, Murat Karayılan'la görüşmelerini, Kürt sorununu yaratan nedenleri, meseleye kendisinin yaklaşımlarını, barış için çözüm önerilerini filan bu kitapta bir araya getirmiş.
Bu, yıllar sonra, "Kürt sorunu nereden nereye geldi? Çözüm için arayışlarda ne yapıldı? Kim ne söyledi?" ve benzer sorulara ışık tutacak bir kitap! Toplumsal meselelere, özellikle de Kürt sorununa duyarlı her birey bu kitaptan derhal bir tane edinmeli ve kütüphanesinin baş köşesine koymalı.
Arşivinde kayıt altında tutmalı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA