Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Bir 'al gülüm, ver gülüm' hikâyesi...

Haksız kazanç, gayrimeşru rant çoğu zaman ideoloji, parti ayrımı filan gözetmiyor.
Bakıyorsunuz ki; ideolojileri, politikaları uğruna birbiriyle kıyasıya mücadele eden liderlerin, kariyer sahibi yaptığı bazı adamlar, kariyerlerinin onlara verdiği gücü kullanarak pekala liderlerini "utançtan yerin dibine sokacak" enteresan ilişkiler kurabiliyorlar.
Dün öğlen saatlerinde buluştuğum CHP'li haber kaynağımın anlattıklarını duyunca ve önüme koyduğu belgeleri okuyunca bir kez daha dedim ki;
"Yok! Yok! Gerçekten, paranın, dini, imanı, partisi, şusu, busu yok!"
İstanbul'un, "Ye ye bitmez!" şeklinde anılan bahtsız ilçelerinden Beylikdüzü yine bir rant skandalıyla çalkalanıyor sevgili okurlarım.
Skandalın başlama tarihi epeyce eski ve içeriği de çetrefilli olduğu için aslında uzun uzun anlatıp sizi detaylarla boğmak istemiyorum.
Ama kısa bir özet yapmanın da meseleyi daha doğru algılayabilmeniz için gerekli olduğunu düşünüyorum.
Skandala konu olan birçok isim var ama "esas oğlan" rolünü oynayan taraflardan birisi, CHP'nin Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğeri ise AKP'li Belediye Başkanı Yusuf Uzun.
Müteahitlik yapan İmamoğlu, henüz siyasete soyunmadığı yıllarda, 2002'de, "Beykonakları" adını verdiği inşaatına ruhsat almak için Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'na başvuruyor. Ancak ruhsat için izinler 2007'de tamamlanabiliyor. İmamoğlu, inşaat için gerekli izni alabilmek adına, toplam 3000 metrekareyi "yeşil alan" olarak kullanılması için kamuya terk ediyor.
Ancak sonradan bu alanı dönemin AKP'li Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'nın gözünün içine baka baka işgal ediyor.
Terk ettiği 3 dönümlük araziyi, "allem edip, kallem edip" yeniden sitesinin inşaatına dahil ediyor.
Son belediye seçimlerinde, "görülen lüzum üzerine" partisinden ihraç edilen Vehbi Orakçı'nın yerine gelen AKP'li Yusuf Uzun da aynı pişkinlikle İmamoğlu'nun bu işgalciliğine göz yumuyor!
İnşaatla ilgili usulsüzlük ve gayrimeşruluk birçok kereler şikâyet edilmesine rağmen, Başkan Uzun tarafından hiçbir işlem yapılmıyor! Hatta Mülkiye Başmüfettişi Yılmaz Kurt'un 22/ 09/ 2011'de yazdığı rapora göre, AKP'li Başkan, CHP'li İmamoğlu'nun inşaatı ile ilgili gelen tüm şikâyetleri sumenaltı ediyor.
Haber kaynağım, "hayret bişi!" dedirten bu durumu bakın nasıl açıklıyor:
"İşin içyüzünü bilmeyenler için öyle olabilir ama aslında 'hayretlik bişi' yok ortada. Yusuf Uzun'un o koltuğa erişiminde Ekrem İmamoğlu'nun maddimanevi katkısı büyüktür! Aralarındaki kankalık çok yüksek seviyededir. Yedikleri, içtikleri ayrı gitmeyen bu ikilinin bağlantıları nerelere dayanıyor bir bilsen! Daha yeni, geçtiğimiz temmuzda. Biliyor musun, Başkan Uzun, İmamoğlu İnşaat'ın 'Turuncu Nokta Projesi'nin açılışına katıldı. Kurdeleyi o kesti ve bütün ahalinin, basının önünde CHP'nin İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, ilçeye sağladığı katkılardan dolayı methiyeler düzdü!"
Dedim ya yukarıda...
Durum çok karışık. İlişkiler çok çetrefil. Yazmakla, anlatmakla filan çözemem ben bu durumu.
Ben çözemem ama birileri illa ki 'çözecektir' diye düşünüyorum.
Hiç değilse Başbakan Erdoğan'ın, Beylikdüzü'ndeki başkanına bi telefon açıp, 'hayırdır Yusuf! Anlat bakalım nedir senin bu CHP'li başkanla samimiyetinin nedeni' diyeceğini, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da, İmamoğlu'nun o göreve gelmesini ısrarla tavsiye eden arkadaşlarına dönüp; "Bunun için mi istediniz bu adamı? Beylikdüzü'ndeki rantını sağlama alması, daha da fazla rant yapması için mi?" şeklinde hesap soracağını en azından ümit ediyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA