Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Suçun üzerini örtmek de suç değil midir İlker Paşam?

Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un verdiği ifadeleri dün bütün gazeteler yayımladı çarşaf çarşaf. Avukatı kim saygıdeğer paşamın bilmiyorum ama verilen ifade gerçekten çok profesyonelce hazırlanmış. Çünkü, işin iç yüzünü bilmeyenler, 'internet andıcı' ile ilgili detaylara hakim olmayanlar veya bu tutukluluğun kerhen ve siyaseten yapıldığını düşünenler için gerçekten vicdanları yaralayan, sorgulayan bir ifade. Anlattıklarına baksanız, sanırsınız ki paşa 'ak sütten çıkmış altın bir kaşık'! Sanırsınız ki, Genelkurmay'ın, salt uyarına gelmeyen adamları devşirmek, yıpratmak, bitirmek maksadıyla kurduğu bütün o berbat internet siteleri İlker Başbuğ'un filan değil, başka işgüzarların marifeti. Demiş ki cancağızım; "Ben 2008 yılı 30 Ağustos tarihinde görevime başladım. 4 Şubat 2009 tarihinde bu internet siteleri ile ilgili olarak bir haber yayınlandı ve bu haber üzerine yaptığımız ilk incelemede şekil ve teknik açıdan bu sitelerin kanuna uygun olmadığı bilgisi bana verildiğinde bu siteleri kapattırdım. Bunun için benim suçlanmam değil, bilakis bana teşekkür edilmesi gerekir!"
İşine gelenin yiyeceği bu ifadeleri, kusura bakmasın saygıdeğer paşam az biraz muhakeme gücü olan aklı başında adam yemez!
Keşke imkanım olsaydı da aynen kopyalayabilseydim dünkü Taraf'ta Emre Uslu'nun Başbuğ'un ifadesinin bir çelişkiler yumağı olduğunu ayan beyan ortaya koyan o müthiş yazısını...
Onu da geçelim. Hadi diyelim ki; Söz konusu bu internet sitelerinden gerçekten paşamın haberi, bilgisi filan yoktu ve olan biten bütün edepsizliği göreve geldikten tam 6 ay sonra medya haber yapınca farkına vardı. Ve tetkik ettirdi ki; kurumunda birileri resmen yasal olmayan işlere bulaşmış ve ulu orta suç işlemiş...
O zaman paşaya şunu sormak lazım değil mi Eyyy Türkiye?
"Eee peki paşa sana düşen asıl görev, suç olduğunu tespit ettiğin halde sadece bu siteleri kapatmak mıydı? Bu işin sorumlularına parmak sallayıp, 'Bir daha olmasın haaa!' deyip, işin üzerini örtmek miydi? Madem suç olduğunu tespit ettin. Madem olay yasal değil. O halde niye bu suçu işleyenleri derhal yargıya havale etmedin? Niye o suçun sumen altı edilmesine izin verdin? Sen ki koskoca paşasın! Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre; 'Suçun suç olduğunu bile bile üzerini örtmenin de büyük bir suç olduğunu bilmiyor muydun çok değerli paşam?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA