Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Mişmiş, 'mişmiş' olalı böyle tanıtım görmedi!

Malatya denilince akla ne gelir?
Tabii ki kayısı gelir.
Niye? Çünkü ülkenin birçok yerinde yetişir ama Malatya'da yetişenin lezzeti bir başkadır.
Şahanedir... Müthiştir...
Yemeye doyamazsınız. Yedikçe de yiyesiniz ve hatta pazarda birileri size, "Malatya'dır" diye yutturmaya kalkınca deliresiniz gelir...
Kimse "Amma da abarttın Sevilay!" falan demeye kalkmasın sakın! Bal gibi de biliyorsunuz ki abartmıyorum.
Sapına kadar hak ediyor bizim "MİŞ-MİŞ" övgüyü. Ayrıca bu kadar övgüye ve reklama layık olmasının tek nedeni sahip olduğu o özel lezzet de değildir. Aynı zamanda insan sağlığına mucizevi denecek kadar faydası vardır Mişmiş'in.
"Her derde devadır" derler satarken. Asla yalan değildir bu! Hakikattir.
Bir kere çalışmayan bağırsakların en doğal dostudur. Kabız olan bir adamın iki gün kurusunu midesine indirdikten sonra tuvalete koşarcasına gitmemesi neredeyse imkânsızdır. Aynı zamanda yaşlılığı da yavaşlatandır. Dünyanın dev kozmetik firmalarının kırışıklık giderici ürünlerinde kayısının vazgeçilemez bir hammadde olması tesadüf değildir yani. Ayrıca özündeki o enteresan betakaroten maddesinden dolayı da akciğer ve mide kanserlerinden koruyucu özelliğe sahiptir.
Faydalarının bütününü yazmaya kalksam emin olun yazının sonu gelmez. Gerisini öğrenmek isteyen sorsun "Google baba"ya bir zahmet. Hepsi onda var. Ben şimdi başka bir haber vereceğim Malatya'nın sembol olmuş bu meyvesiyle ilgili.
Çok güzel bir haber... Mişmiş uçacak artık. Hem de dünyanın dört bir yanına...
Duyan lütfen duymayana haber salsın. THY bundan böyle 204 noktada Malatya kayısısı ikram edecek yolcularına. Tıpkı Karadeniz'in finduğu gibi. Düşünün 30 milyon THY yolcusu kayısının da tadına bakacak artık. İkram paketleri çok şık olmuş. Üzerinde kocaman kocaman harflerle "Malatya Kayısısı" yazıyor. İmza için dün saat tam 12.00'de Malatyalılar ekibi olarak THY'nin İstanbul'daki genel müdürlük binasındaydık. Gülmeyin sakın ama çok fena olduk hepimiz de. Tek tek duygularımızı almak istedi toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu. Konuşamadık vallahi çoğumuz heyecandan. Konuştuğu zaman mangalda kül bırakmayan Şaban Taçyıldız bile lafını uzatamadı gururundan. Bir ara baktım Malatya'nın tanıtımı için kalemini kurban eden Vahap Munyar'ın bile elleri titriyordu not alırken. Biliyorum. Bazılarınız şimdi alay ediyor bu yazdıklarımı okurken.
Bazılarınız da; "Yuh! Bu yoğun gündemin arasında yazacak başka bir şey bulamadın mı!" diyerek kızıyor. Ne gülün, ne de öfkelenin bana. Çünkü bir başkadır bizim memleket sevdamız. Sandığınızdan da öte bir anlamı vardır biz Malatyalılar için memleketimizin. O yüzden çok sevindirik olduk işte bu projeye. Daha önceleri de fikir olarak ortaya atılıyordu ama bir türlü hayata geçirilemiyordu. Bu defa oldu neyse ki! Milletvekilimiz Öznur Çalık çok çabaladı ama asıl minnetimiz projeyi sahiplenen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'yadır. Sağ olsun. Varolsun. THY'nin Malatya'ya verdiği bu destek asla unutulmayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA