Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Yağ, su, pirinç varsa pilav niye olmasın?

Dün sabah İBB'ye bağlı Ulaşım A.Ş. tarafından gazetelerin arka sayfasını boydan boya süsleyen; "Her yerde Metro, her yere Metro!" ilanını görür görmez sarıldım telefonlara! Önce Başkan Kadir Topbaş'ı aradım. Toplantıda olduğu için ulaşamadım. Sonra Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı aradım. Açtı telefonu ama kısık bir sesle o da toplantıda olduğunu söyleyince bu defa Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman'ı aradım. Sonunda konuşacak, derdimi anlatacak bir yetkili bulmanın heyecanıyla da tabii bir solukta derdimi anlattım. Dedim ki; "Müdürüm... Kaç kez konuştuk bunu! Hem sizinle hem Sayın Bakan Binali Yıldırım Bey'le! Söz verdiniz bize. Ben bunun üzerine Marmaray'ın Bahçeşehir'e kadar uzayacağını defalarca konu ettim köşemde. Ama şimdi yok! İBB'nin verdiği ilanlarda yer almıyor! Allah aşkınıza siz beni kandırıyor musunuz yoksa?" Sonra da bu konunun geçtiğimiz hafta Malatya'da da gündeme geldiğini ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Sayın Başbakan'a; "Marmaray'ı Bahçeşehir'e kadar uzatacağız. 2016'da inşallah o projeyi de devreye sokacağız!" dediğini kulaklarımla duyduğumu aktardım. Bunun üzerine Karaman; "Evet öyle! O hattın proje ihalesini yaptık. Şu anda çalışılıyor üzerinde. Biter bitmez de uygulama ihalesini yapacağız ve çalışmalar başlayacak. Niyetimiz 2015 sonunda açılacak Marmaray'a yetiştirmek" dedi.
Bu sözleri duyunca derin bir 'Ohhh' çektim. Ve; "Marmaray hızlı tren konforunda olacak. Ve faaliyete geçtiğinde de Bahçeşehir-Sirkeci arasındaki güzergâh sadece 25 dakikaya inecek!" deyince bir ohh daha çekip kendisine binlerce kez teşekkür edip kapadım telefonu. Tesadüf bu ya! Bu konuşmanın hemen üzerine Kadir Topbaş aradı. Durumu ona da izah ettikten sonra espriyle takıldım ve dedim ki; "Yoksa nasıl olsa oy gelmiyor diye gözden mi çıkardınız Bahçeşehir'i Başkanım?" Güldü. "Olur mu hiç öyle şey!" dedikten sonra da; "O proje tamamen Ulaştırma Bakanlığı'na ait olduğu için bizim dahlimiz yok maalesef! Bize verilen bilgilerde böyle bir proje yok!" dedi. Neyse... Ben bildiklerimi, bizzat kulaklarımla duyduğumu anlattım Başkan Topbaş'a. Hatta mevzudan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın da bilgisi olduğunu ve Milliyet'e bugün (dün) verdiği röportajda da özellikle bu hat ile ilgili açıklamalar yaptığını ve "Marmaray Bahçeşehir'in değil sadece o bölgenin tümünün hayatını kurtaracak bir hat!" mealine gelen ifadeler kullandığını hatırlattım. Sanırım iletişim kopukluğundan olsa gerek Bahçeşehir ve çevresi için hayati önem taşıyan bu bilgi yer almamış ilanda. "Varsa bir eksiklik düzeltiriz. Eğer söylediğin gibiyse olay bundan en çok ben memnun olurum" deyip kapadı telefonu. Fakat epeyce sonra İBB Basın Danışmanı Serkan Fıçıcı aradı ve Topbaş'ın Karaman'la görüştüğünü, aldığı bilgiye göre de projenin ihale edildiğini ancak uygulama ile ilgili herhangi bir tarih söyleyemediğini aktardı. Bilmiyorum Sayın Topbaş'a ne söyledi ama ben bir kez daha konuşamadığım için Karamanla ilk söylediklerini kabul sayıyorum. Zaten makul ve mantıklı gelen de o! Niye olmasın? Niye yetişmesin proje 2016'ya? Nihayetinde yağ var, pirinç var, tuz var, su var. Tek olay onu lezzetli bir pilav yapacak bir el dokunuşu! Düşünün... Sirkeci'den Kapıkule'ye giden hat Bahçeşehir'in tam ortasından geçiyor. Yani bi hat ve o hatta o hat üzerinde istasyon var! Adı da; Ispartakule! Ve bu istasyon faaliyete geçtiğinde en az 500 bin kişinin ihtiyacına cevap verecek. Yapılacak iş de gayet basit. O hat diğer bölümle birlikte rehabilite edilecek 2016'ya kadar ve Halkalı'da son bulan Marmaray'ın güzergâhı da topu topu 10 kilometre daha uzatılıp Bahçeşehir'de bitirilecek! Hani bana verseler rayları ben bile 3 yılda döşerim. Kaldı ki Karaman demişti ki telefon görüşmemizde; "Uygulama ihalesini yaptıktan sonra orada 2 aylık iş var!"
Eeeee? O zaman? Neden olmasın?
Neden binlerce insanın hayatına değer katacak Marmaray gibi müthiş bir projeden 2016 yılında bu bölge halkı da faydalanmasın?
Not : Sadece Bahçeşehir diye düşünmeyin bu hattın hizmet edeceği bölgeyi lütfen. Bu hatta konulacak bağlantılarla Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de yaşayan milyonlarca insan da faydalanabilecek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA