Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENAY YILMAZ

Magic Room özel bir odadır

"Magic Room uygulamasını duyuyorum. Bu yöntem tam olarak nedir?" S.A./Adana
Magic Room iletişim ve öğrenmeyi pekiştiren özel bir duyusal çalışmadır. Bu çalışma, kişinin tüm duyularını aynı anda uyararak beynin tüm alanını aktif halde kullanmasını sağlar. Bu etkileşim de kişinin genel öğrenme ve kazanım hızını artırır. Magic Room özel tasarlanmış bir odadır. Bu oda, vücudun tüm duyularını 50 dakika boyunca uyaracak şekilde planlanmakta ve kişiye özel uygulanmaktadır. Magic Room'da; görme, işitme, koku, dokunma, tat, denge duyuları aynı anda uyarılmaktadır. Magic Room sayesinde;
Kişi kendi kendine tecrübe eder ve öğrenme ortamını kendi hazırlar. Kendi hakkındaki farkındalığı artmış olur.
Farklı programları tek seferde alan kişi öğrenmenin keyfine daha çok varır. Haliyle de dikkat ve konsantre olma süresi artar.
Olaylar arası ilişkilendirme kurar. Bu da onun problem çözme becerisini geliştirir.

Yaşına göre görevler verin
"6. sınıfa giden oğlumu işyerime götürüp görevler vermek istiyorum. Bu ona ağır gelir mi?" K.İ./Ankara
Birçok anne-baba çocuğunun hem sorumluluk becerisinin, hem de diğer insanlarla diyaloğunun gelişmesi için bu tarz uygulamalar yapmaktadır. Açıkçası benim de önerdiğim bir yöntem bu. Ancak burada yaş çok önemli. 12 yaş üzeri çocuklara verilecek bu tarz görevler hem büyüdüğünü hissetmesi, hem de ergenliği daha güvenli yaşaması açısından önemli. Esas olan çok ağır görevler vermemeniz.Yapabileceği seviyede basit getir-götür işleri ona iyi gelecektir.

Kaygılı çocuk parmak emer
"Kızım 7 yaşına girdi, hâlâ parmağını emiyor. Bu alışkanlığını nasıl bıraktırabilirim?" U.E./Antalya
Tırnak yeme, tırnak kenarındaki etleri yolma, parmak emme, saçla oynayarak kopartma; kaygılı çocuklara has özelliklerdir. Kaygılı çocuk belirsizlikten hoşlanmayan, düzenine dikkat eden, planlı ve güvenli ortam isteyen çocuktur. Bu tarz davranış gösteren çocuklara karşı anne-babaların daha tutarlı ve net davranmaları esastır. Aynı dili konuşmaları çocuk karşısında tereddüte düşmemeleri gereklidir. Çocuğu bu tür alışkanlıklardan kurtarmak için birçok yöntem uygulanmaktadır. Tırnaklarına acı oje sürmek, bu davranışı kötü olarak gösterecek örneklemler sunmak ilk aklıma gelenlerdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA