X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Fava yemeği nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

yemeği nasıl yapılır?

  • Giriş Tarihi: 20.1.2016 17:59 Güncelleme Tarihi: 20.1.2016 17:59
Fava yemeği nasıl yapılır?
Fava yemeği nasıl yapılır?

özellikle Ege ve Yunan mutfağına ait bir mezedir, aslında Rum meyhanelerinin gözde bir mezesidir. Fava nasıl hazırlanır?Fava'nın malzemeleri nelerdir?

Malzemeler
250 Gr kuru bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet limon
7-8 dal dereotu
Tuz
1 Adet kesme şeker
Hazırlanışı
Tencerenin içerisine ayıklayıp yıkadığınız baklaları koyun.
üzerine küçük küçük doğranmış soğanı, tuzu, şekeri koyup dört Su bardağı su ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Baklalar pişince bir tel süzgeçten yada mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
Kalın kenarlı bir kabısuya batırıp çıkartın.
Püre kıvamına getirdiğiniz baklayı kabın içerisine boşaltıp, üzerini düzeltin.
Buzdolabında yaklaşık iki Saat bekletin.
Sonra servis tabağına ters çevirip üzerine bir limonun suyu ile karıştırdığınız zeytinyağını gezdirin.
kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
NOT: Kuru baklayı daha kolay pişirmek için bir gece suyun içinde bekletin yada düdüklü tencerede pişirin.