X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Patates Sufle Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 11.2.2016 09:46 Güncelleme Tarihi: 11.2.2016 09:48
Patates Sufle Nasıl Yapılır?
Patates Sufle Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 7 adet orta boy patates,
  • 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağı,
  • 2 adet yumurta (akı, sarısı ayrılmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 paket çiğ krema,
  • tuz ve karabiber

Hazırlanışı

  • Patatesleri yıkayıp, kabuklarıyla haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
  • Bir tencerede 3 çorba kaşığı margarini veya tereyağını eritin, içine patates püresini ilave edin.
  • Tuzu ve karabiberi serpip, iyice karıştırın. Ilımaya bırakın.
  • Ilıyınca yumurta sarılarını teker teker yedirin. 1 paket çiğ kremayı da ilave edin.
  • Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelene dek çırpıp, patates püresine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini de koyup karıştırın. (Peynirden üzerine serpmek için biraz ayırın)
  • Yüksek kenarlı fırın kabına boşaltın. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip, 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.