Akşamdan ayıklayıp normal çeşme suyu ile ıslattığımız Kuru fasulyeleri süzelim.
Düdüklü tenceremize sıvı yağını döküp ince yemeklik doğradığımız kuru soğanları soteleyelim.
Sivri biberi eğer kullanacaksak ince ince doğrayıp soğanla beraber kavuralım.
Domatesimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Tenceremize ilave edelim. Tuz, karabiber atalım.
Salçamızı ve kuru fasulyemizi de ilave ettikten sonra karıştırıp yine çeşme suyu verelim tenceremize. Eğer akşam ılık su ile ıslattıysanız kuru fasulyeye yine ılık su ilave etmelisiniz. Soğuksa soğuk, zira fasulye gece ıslatıldığı suya alışır ve aynı şekilde su ile pişmek ister vede çok iyi olur.
Düdüklü tenceremizin ağzını yeterince su ilave edince kapatalım ve ocağımızı harlı ateşte tutalım.
Tencere ötünce ocağımızı az kısalım. 15 dk. sonra kapatalım. Düdüklü soğuduğunda açıp halka halka doğradığımız sucukları ilave ederek tekrar ocağa verip 5 dakika kadar daha kaynatalım