Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 11.2.2016 14:58 Güncelleme Tarihi: 11.2.2016 16:12
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 500 gr. taze barbunya
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Düdüklü tencereye ını ekleyin ve ısınınca soğanları ekleyip yumuşatın, havucu ekleyin kavurun, patatesi ekleyin kavurmaya devam edin.

Sarımsağı ekleyip çevirin ve ardından yı ekleyin.

Salçayı ve 2 adet domatesi ekleyin salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

Su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip, düdüklünün kapağını kapatıp 12-15 dakika pişirin.

Süre bütünce kapağını açın ve 1 adet domatesi ekleyin ve dinlendirin.
ARKADAŞINA GÖNDER
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz