X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Meyveli İrmik Maması Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

li sı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 11.2.2016 17:05 Güncelleme Tarihi: 11.2.2016 17:16
Meyveli İrmik Maması Nasıl Yapılır?
Meyveli İrmik Maması Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı organik tereyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • yarım yemek kaşığı tam pirinç unu
  • yarım yemek kaşığı tam buğday
  • unu üç yemek kaşığı dut pekmezi
  • yarım ortaboy elma rendesi
  • yarım ortaboy portakalın suyu
  • 1 su bardağı su ya da süt

Hazırlanışı

Yağı eritin, irmiği, buğday unu ve pirinç ununu iki dakika kavurun
Su veya sütü dökün, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin
Ateşten aldığınız muhallebiye elma rendesi ile portakal suyunu ilave edip karıştırın
Pekmezi ılındıktan sonra ilave edin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.