3 su bardak doğal süt
1 portakal suyu
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
1, 5 yemek kaşığı bal
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı buğday ruşeymi
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerisi için: Tarçın
Portakallı muhallebi yapılışı:
Portakalın kabuğunu rendeleyin daha sonra suyunu sıkın.Süt ile kabukları ve portakalın suyunu bir küçük tencereye alın.Üzerine nişasta, pirinç unu, bal ve yumurtayı ekleyin ve iyice çırpın.Kısık ateşte karıştırarak pişirin.Kaynamaya başladığında tereyağı ve vanilyayı ekleyin.Tereyağı eriyip muhallebi kıvamını alınca ocaktan indirin.Kaselere boşaltıp üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.