Malzemeler 400 gr. kıyma 2 adet büyük patates 1 adet orta boy soğan 3 diş sarımsak 4 çorba kaşığı galeta unu 1 adet yumurta 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1,5 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Kıymayı karıştırma kabına alın. Patatesleri soyup rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Sulanan patateslerin suyunu iyice elinizle sıkın ve karıştırma kabına alın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ,rendenin kalın kısmıyla rendeleyin ve onun da suyunu sıkarak karıştırma kabına alın. Yumurtayı,baharatları,galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz karışımı 20 dakika kadar dolapta bekletin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil vererek köfteler hazırlayın. Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ alın ve ısıtın. Isınan tavaya köfteleri teker teker koyun ve orta ateşte kızarmalarını sağlayın. Kızaran köfteleri ters yüz ederek servis tabağına alıp servis yapın.