X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kıbrıs Köftesi Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

si Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 12.2.2016 14:41
Kıbrıs Köftesi Nasıl Yapılır?
Kıbrıs Köftesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 400 gr. kıyma
  • 2 adet büyük patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

  • Kıymayı karıştırma kabına alın.
  • Patatesleri soyup rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
  • Sulanan patateslerin suyunu iyice elinizle sıkın ve karıştırma kabına alın.
  • Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ,rendenin kalın kısmıyla rendeleyin ve onun da suyunu sıkarak karıştırma kabına alın.
  • Yumurtayı,baharatları,galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz karışımı 20 dakika kadar dolapta bekletin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil vererek köfteler hazırlayın.
  • Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ alın ve ısıtın.
  • Isınan tavaya köfteleri teker teker koyun ve orta ateşte kızarmalarını sağlayın.
  • Kızaran köfteleri ters yüz ederek servis tabağına alıp servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.