Yarım kilo tavuk göğsü, yarım kilo tavuk pirzoladan kuşbaşı (8-9 kişi için)
İsteğe göre miktarlarda bezelye, soğan, patates, patlıcan
5 adet yufka
Beşamel sos yapmak için 3 kaşık un ve 1 çaybardağı süt, tereyağ
Üzeri için kaşar peyniri
Hazırlanışı
İlk önce patlıcanları ve patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
Daha sonra kuşbaşı tavukları, küp küp doğranmış soğanları ve bezelyeleride ekleyip hepsini beraber bir güzel soteliyoruz.
İç soğuduktan sonra derin bir kase yardımıyla yarım yufkanın içine dolduruyoruz.
Daha sonra içli toplarımızı tepsiye yerleştirip üzerine beşamel sos sürüyoruz.
Beşamel sos için az miktarda tereyağ ile 2-3 kaşık unu kavuruyoruz ve üzerine 1 çay bardağı kadar süt ekliyoruz. Kek hamuru kıvamını alır almaz altını kapatıyoruz.
180 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
30 dakika sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına veriyoruz.
Kaşarlarda pembeleşince artık yemeye hazır demektir.