Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 12.2.2016 12:19 Güncelleme Tarihi: 12.2.2016 12:23
Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • Yarım kilo tavuk göğsü, yarım kilo tavuk pirzoladan kuşbaşı (8-9 kişi için)
  • İsteğe göre miktarlarda bezelye, soğan, patates, patlıcan
  • 5 adet yufka
  • Beşamel sos yapmak için 3 kaşık un ve 1 çaybardağı süt, tereyağ
  • Üzeri için kaşar peyniri

Hazırlanışı

  • İlk önce patlıcanları ve patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
  • Daha sonra kuşbaşı tavukları, küp küp doğranmış soğanları ve bezelyeleride ekleyip hepsini beraber bir güzel soteliyoruz.
  • İç soğuduktan sonra derin bir kase yardımıyla yarım yufkanın içine dolduruyoruz.
  • Daha sonra içli toplarımızı tepsiye yerleştirip üzerine beşamel sos sürüyoruz.
  • Beşamel sos için az miktarda tereyağ ile 2-3 kaşık unu kavuruyoruz ve üzerine 1 çay bardağı kadar süt ekliyoruz. Kek hamuru kıvamını alır almaz altını kapatıyoruz.
  • 180 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  • 30 dakika sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına veriyoruz.
  • Kaşarlarda pembeleşince artık yemeye hazır demektir.


ARKADAŞINA GÖNDER
Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz