X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Süt Dilimi Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

i Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 12.2.2016 09:51 Güncelleme Tarihi: 12.2.2016 09:51
Süt Dilimi Nasıl Yapılır?
Süt Dilimi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayçicek yağı
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kadar kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

Krema Malzemeleri
  • 1 paket krema
  • 1 paket Kremşanti toz
  • Çok az bal
  • Çeyrek limonun suyu

Hazırlanışı

  • Keki hazırlamak için karıştırma kabının içinde toz şekeri ve yumurtayı mikser ile hızlı ayarda çırpalım.
  • Ayçicek yağını yoğurdu unumuzu kabartma tozunu ilave edelim karıştıralım son olarak kakao ilave edip karıştıralım.
  • Yağlanmış fırın tepsimize hazırladığımız kek karışımını dökelim aynı boyda 2 tepsiye yağlı kağıt seriyoruz ve 1 damla yağ ile kağıdı yağlıyoruz (kolay çıkması için) kek hamurunu 2 parçaya ayırıyoruz ve iki tepsiye de kaşıkla yayıp düzeltiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dk pişiriyoruz ve yedi dakika fırını açıyoruz.
  • Buharı çıkartıp kapatıyoruz ve 3 dakika daha pişiriyoruz ve diğer tepsiye aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Bu arada arasına sürmek için kremayı hazırlıyoruz malzemeleri kaba koyuyoruz ve çırpıyoruz katılaşınca bırakıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Soğuyan keklerden birinin üzerine kremayı yayıyoruz diğerini üzerine kapatıyoruz.
  • Dikkatlice yağlı kağıdı kaldırıyoruz buzdolabında 3 saat kadar bekletiyoruz dilimlerken kare kare kesip servis ediyoruz

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.