X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 12.2.2016 12:01 Güncelleme Tarihi: 12.2.2016 12:10
Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?
Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Yarım kg. iki kez çekilmiş ortayağlı kıyma
  • Bir demet maydanoz
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Göz kararı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik (isteğe göre )

Üzeri için ( süsleme için )
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 domates

sosu için
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ( ayçiçek )

Hazırlanışı

Maydanoz, soğan, biber varsa mikserden geçirilir veya çok ince doğranır. Kıyma ve baharatlarla karıştırılarak özleşene kadar yoğrulur pişerken parçalanmaması için iyice yoğurulmalı. 25-30 cm çapın da ye bastırarak yayılır üzerini süslenip sosu ilave edilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir. afiyet olsun…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.