Malzemeler
1 doğranmış soğan
3 diş dövülmüş sarımsak
1, 5 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye
1 rendelenmiş havuç
Küçük kase tane mısır
1 doğranmış domates (ben bu mevsimde domates almıyorum az salça ile yaptım)
Biraz meksika biberi veya arnavut biberi (isteğe bağlı)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
6 bardak et suyu veya su
Tuz karabiber kimyon
Pulbiber
Yapılışı
Sağlıklı beslenmek isteyenlere, farklı bir çorba arayanlara MEKSİKA ÇORBASI Arkadaşım Maribel bana yapmıştı uzun yıllar önce, kardeşim kırmızı fasulye getirince aklımda kaldığı kadarıyla yaptım. Müthiş bir lezzet diyemem, yenecek bir çorba. Biz içtik, hatta kızım parmaklarını daldırıp fasulyeleri toplayıp yedi, fakat annem dayım denesin diye yolladım, içmemişler. Fasulyenin paketi üzerinde fasulyeli kek tarifi de vardı, kalanla da keki denerim.
Biraz faydasından bahsedersem;
Kırmızı fasulye kalp hastalığına yakalanma riskini azaltmaktadır. Kan şekeri düzeylerini kontrol eder. Kanser oluşumunun önler. Kansızlığın oluşmasını engeller. Vücudun ihtiyaç duyduğu demir ve kalsiyum ihtiyacını sağlar. Düşük yağ ve kolesterol düzeyleri sayesinde, et ve süt ürünlerinde bulanan kolesterol sorunlarını azaltmak adına et ve süt ürünlerinin yanında kolesterol düzeylerini dengelemek adına kırmızı fasulye iyi bir alternatif olabilmektedir.
Yağda soğan ve sarımsağı pembeleştiriyoruz, havucu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domates veya salçayı, mısırı baharatları biberleri ekleyip biraz çevirip sıcak suyunu ilave ediyoruz. Sebzeler yumuşayınca fasulyeyi ekleyip, altını kısıp tümü yumuşacık olana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.