Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağı un (ev-fabrika unu karışık)
1 çay kaşığı tuz
Su
Aya köftesi için:
200 gram dana kıyma
1 su bardağı köftelik bulgur (çok ince bulgur)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu:
2 su bardağı yoğurt
Nane
Toz biber
Pul biber
Tereyağı veya sıvı yağ
Yapılışı
İlk önce hamurumuzu yoğuruyoruz. Sert bir hamur olmalı bunun için suyunu en son ve dikkatli koyuyoruz. Hamurumuzdan 2 yumak yapıp dinlendiriyoruz. Hamurumuz sert olduğu için dinlendirmek kolay açmamıza yardımcı olacak. Yumaklarımızı ince olmayacak şekilde merdane ile açıyoruz. 1 cm inceliğinde şeritler kesiyoruz. Şeritleri bir araya getirip küçük kareler kesiyoruz. Kesilmiş hamurlarımızı unlanmış bir tepsiye alıp kurutuyoruz.
Köftemiz için kıyma, tuz, karabiber ve bulgurumuzu yoğuruyoruz. Nohuttan daha küçük boyutlarda yuvarlıyoruz.
Tavaya tereyağı koyup köftelerimizi kızartıyoruz. Ocağı kapatmaya yakın isteğe bağlı miktarda nane ekliyoruz. Büyük bir tencereye kemik suyu veya su koyup kaynatıyoruz, kaynamış suya kesme hamurlarımızı ekliyoruz. 10-15 dk sonra kontrol ediyoruz. Pişen hamurları süzmeden suyuyla birlikte ılımak üzere ocaktan alıyoruz.Yoğurdumuzu geniş bir kaba alıp iyice çırpıyoruz. Köftemizi ve yoğurdumuzu ılımış olan tenceremize ekleyip karıştırıyoruz.Ilık bir şekilde servis ediyoruz. Üzerine isteğe bağlı sos yapıp ekleyebiliriz.Tercihe göre haşlanmış nohutta koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.