Ekşi Yoğurt Çorbası İçin Malzemeler:
1 kase yoğurt
1 avuç dolusu şehriye
1 çorba kaşığı un
1/2 limon
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
3-4 bardak su
Ekşi Yoğurt Çorbası Yapılışı:
Öncelikle bir tencereye su ve şehriye konulur ve kaynatılır. Ardından bir kasede yoğurt, limon ve un iyice karıştırılır. Şehriyeler pişince yapılan karışım azar azar atılır. Aynı anda hızlıca karıştırmaya dikkat ediniz. (Bu işlem yoğurdun kesilmemesi için yapılmaktadır. ) Bu karışım kaynasın o sırada bir tavada tereyağı eritilip üstüne nane ve pul biber eklenir. Tereyağının çok kızmamasına dikkat edilir. Kaynayan çorbaya tuzu da atılıp biraz daha kaynağından sonra tereyağ eklenir çorba bir taşım daha kaynadıktan sonra servis edilebilir.
Afiyet olsun.