Elma Çorbası İçin Malzemeler:
2 adet soğan
2 adet yeşil elma
1 yemek kaşığı tereyağı
1, 5 adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı köri
İsteğe göre krema
Elma Çorbası Yapılışı:
Soğanları soyup yemeklik doğrayınız. Elmaların kabuğunu da soyup küp küp doğrayınız. Bir tavada tereyağını eritip soğanları ve elmaları yaklaşık 5 dakika kadar kavurunuz. Ateşten alıp blendere koyunuz. Köriyi ve bulyonu yarım litre su ile beraber blendere ekleyip iyice karıştırınız. Sonra bir tencereye alıp yarım litre su daha ekleyip kaynayana kadar karıştırınız. Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakınız. Kaselere paylaştıktan sonra üstüne zevke göre biraz krema eklenir.
Afiyet olsun...