Et Suyu Çorbası İçin Malzemeler:
5 su bardağı et suyu,
4 çorba kaşığı süzme yoğurt yoksa 2 su bardağı yoğurt,
4 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta,
2 diş sarımsak,
Tuz,
6-7 adet haşladığınız kuşbaşı eti,
3 çorba kaşığı tereyağı,
Nane,
Pul biber.
Et suyu tencereye konulur ve kaynatılır.
Yoğurt, un ve yumurta bir kap içerisine alınarak, pürüzsüz bir hal alıncaya kadar iyice karıştırılır.
Kaynayan et suyundan, yoğurtlu terbiyeye biraz konulup terbiyenin ılınması sağlanır.
Ilınan terbiye, et suyunu ilave edilir ve kaynayıncaya kadar sürekli olarak karıştırılır.
Et suyu çorbası kaynara çıktıktan sonra altı kısılır ve sarımsak rendelenerek içerisine ilave edilir.
Tereyağı sos tavasına alınıp kızdırılır.
Pul biber ve nane ilavesi ile biraz kızartılıp ocaktan alınır.
Hazırlanan sos, sarımsaklı et suyu çorbasının içerisine ilave edilip karıştırılır ve 10 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Ocaktan alındıktan sonra tuzu eklenip, sıcak olarak servise sunulur.
Afiyet olsun...