1 çay fincanı, aşurelik buğday
1 çay fincanı, mısır
tavuk suyu
Terbiyesi için:
1 çay fincanı, yoğurt
2 tane, yumurta
1 yemek kaşığı, un
Üzeri için:
1 kase tavuk eti
tuz,nanesıvıyağ,tereyağı
Güveçte buğday çorbası yapılışı:
Tavuk suyunun içine, mısırları alıp haşlanmaya bırakın. Mısırlar piştikten sonra, haşlanmış buğdayı ilave edin birlikte pişmeye bırakın. Bu arada terbiyesini hazırlayın, çukur bir kaseye un, yumrta sarıları ve unu alalım karıştırın. Üzerine tencereden aldığınız sıcak suyu yavaş yavaş terbiyenin içine döküp karıştırın. Eğer suyu az ise sıcak su ilave edip kaynatın. Didiklediğiniz tavuk etinide tencereye ilave edin. Ayrı bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı alıp, ısıtın üzerine nane ve tuz ekleyerek bir iki karıştırıp ocaktan alın. Çorbamızın tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatıp çorbayı ocaktan alın, çorba servis tenceresine alarak üzerine naneli sosu dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.