MALZEMELER:
1 çay bardağı kuru kızılcık tarhanası
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğanın sarısı
3 diş sarımsak
tuz
ÜSTÜ İÇİN:
Tereyağı
Kuru nane
YAPILIŞI:
Kuru kızılcık tarhanayı pişireceğiniz orta boy tencereye alın.
Üstüne 1 su bardağı sıcak su ekleyerek yarım saat kadar ara ara karıştırarak tarhananın yumuşamasını sağlayın.
Tarhananın üzerine 4 su bardağı daha sıcak su ilave ederek kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
1 orta boy soğanın yarısını ve sarımsakları ince ince kıyın. Küçük bir sos tenceresine alıp tereyağını ve tuz ekleyin.
Pembeleşen soğan ve sarımsakları kıvam almaya başlayan tarhana çorbasına ilave ederek 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
Soğanları kızdırdığınız sos tenceresine bir miktar daha tereyağı koyun, üstüne bir tutam kuru nane ekleyin fokurdayıncaya kadar hızlıca karıştırarak kızdırın.
Pişen çorbayı servis tabağına alın, üzerine biraz naneli yağdan gezdirerek servis yapın.