Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 24.3.2016 16:31 Güncelleme Tarihi: 24.3.2016 16:34
Enginarlı Ciğer Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 500 gr kuzu ciğer
  • 5 adet soğan
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 2 dal maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Soğanları soyup piyaz doğrayın. i iri küp şeklinde doğrayın. ları temizleyip iri küpler şeklinde kesin. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Ciğerleri hafifçe unlayın. 1 kaşık zeytinyağını tencerede ısıtıp ciğerleri 34 dakika kızartın. Ciğerleri kevgirle ayrı bir kaba alıp sıcak olarak muhafaza edin. Tenceredeki yağasoğanları ilave edip soteleyin. Sirkeyi ekleyip soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ciğer ve maydanozu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Kalan yağı tavada ısıtıp enginarları 12 dakika çevirin. 1 çay bardağı su ekleyip karıştırarak pişirin. Ciğeri ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.

ARKADAŞINA GÖNDER
Enginarlı Ciğer Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz