X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Fırında Dereotlu Kabak Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

da Dereotlu Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 24.3.2016 17:30 Güncelleme Tarihi: 24.3.2016 17:31
Fırında Dereotlu Kabak Nasıl Yapılır?
Fırında Dereotlu Kabak Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1 Demet dereotu
  • 5 Domates
  • 3 Taze soğan sapı,
  • 150 gr dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 1 Yemek kaşığı sıvıyağ,
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

ları halka şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup kabak gibi doğrayın. Peynir dilimlerini ortadan ikiye kesin. Taze soğan saplarını doğrayın. nu temizleyip doğrayın. Kabakları kabına yerleştirin aralarına domates ve peynir dilimlerini renk değişimlerine göre yerleştirin. Taze soğan ve dereotunu serpiştirin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıvıyağı üstüne gezdirin. 180 dereceye ayarlı fırına verip 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun..

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.