Türkiye'nin en iyi haber sitesi

lu Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 24.3.2016 16:20 Güncelleme Tarihi: 24.3.2016 16:21
Yoğurt Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 8-9 adet tavuk eti(but ve pirzola karışık),
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 adet soğan,
  • 2 çorba kaşığı yoğurt,
  • 1 çorba kaşığı biber salçası,
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • Kekik,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında).


Hazırlanışı

  • Soğanı, sarımsağı rendeleyelim.
  • Geniş bir kaba soğanı, sarımsakları, yoğurdu, biber salçasını, zeytin yağını, karabiberi, tuzu, kekiği ve tereyağını koyup iyice harmanlayalım.
  • İçine tavuk etlerini ilave edip karıştıralım ve 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Daha sonra fırın torbasına dolduralım.( fırın torbasını 1 yemek kaşığı unla unlamayı ve birkaç yerinden delik açmayı unutmayalım)
  • Yoğurt Soslu Tavuğumuzu önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirelim.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Yoğurt Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz