X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Mantar Dolması Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

sı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 16.3.2016 09:24 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 09:26
Mantar Dolması Nasıl Yapılır?
Mantar Dolması Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 7-8 adet iri mantar
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça

Üzeri için
  • Kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı

ların saplarını kopararak İçlerine elinizle azar azar tuz sürün. Fırın tepsisine koyarak 20 dakika 175 derecede pişirin. Mantarlar sulanacağından tepsiye su veya yağ koymayın. Mantarların içindeki suyu ister için (çok lezzetli) ister dökün. Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Soğanları doğrayın ve az miktarda yağ ile soteleyin. İçine biberleri koyup sotelemeye devam edin. Kıymayı, domatesi, tuzunu ve baharatları ekleyin. Soteleme işi bitince mantarların içine hazırladığınız harcı doldurun. Üstüne rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Salçayı çok az su ile sulandırın ve mantarların üzerine dökün. 10 dakika daha kaşar peynirler eriyene kadar fırında tutun. Afiyet olun…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.