Etli Yaprak Sarması İçin Malzemeler:
-Taze asma yaprağı
-350 gram orta yağlı kıyma
-1 çorba kaşığı salça
-Bir buçuk çay bardağı pirinç
-2 adet orta boy soğan
-1 demet maydanoz
-Yarım demet dereotu
-2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
-Tuz
-Karabiber
-Dolma baharatı
-Sosu için:
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı salça
-1/4 limonun suyu
-3-4 diş sarmısak
-1 sıcak su bardağı su
-Tuz .
Etli Yaprak Sarması Yapılışı:
-1 ASMA yapraklarını tencereye aktaralım.
-Üzerini aşacak kadar su ekleyerek, yumuşayana dek haşlayalım.
-Daha sonra yaprakları birkaç su yıkayıp, suyunu süzdürelim, bekletelim.
-Bir kaba kıymayı, salçayı, pirinci, küp doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tereyağını, tuzu, baharatları ve 1 çay bardağı suyu ekleyip, yoğurarak karıştıralım.
-2 Yaprakların damarlı kısımları içe gelecek şekilde, dolma içinden bir miktar koyalım.
-3 Sonrasında düzgünce saralım.
-Tencereye sarmaları yan yana ve aralıksız dizelim.
-Bir tavaya sıvıyağı aktarıp salçayı, limon suyunu, dövülmüş sarmısakları, ve tuzu ekleyip yarım dakika kavuralım.
-Sonrasında sıcak suyu ilave edip, sosu bir taşım kaynatalım.
-4 Hazırladığımız sosu sarmaların üzerine gezdirelim.
-Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyerek porselen bir tabağı ters çevirip üzerine kapatalım.
-Tencerenin kapağını da örtüp, ağır ateşte pişirelim.
-Sarmaları ateşten alıp ılıtarak servis yapalım..