X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Şiş Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 12.2.2016 15:53 Güncelleme Tarihi: 12.2.2016 15:56
Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?
Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Tahta şiş
  • Alüminyum folyo

Hazırlanışı
  • Tavuk göğüs etlerini kare kare doğrayın. ve zeytinyağını, süt, kırmızı biber ve kekikle karıştırın.
  • Zeytinyağı, süt, yoğurt, salça, kekik ve pul biberi karıştırıp sos hazırlayın.
  • Tavuk etlerinizi hazırladığınız sosta en az 1 saat beklettikten sonra şişe dizin.
  • Şişin sap kısımlarını fırın sıcaklığından zarar görmemesi için alüminyum folyo ile sarın.
  • 220 ºC fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.