Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 17.2.2016 09:28 Güncelleme Tarihi: 17.2.2016 09:28
Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 500 gr. köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Tuz,karabiber, kimyon
  • İsteğe göre köftebaharı
  • 1 su bardağı un + 2 yumurta (Köfteleri bulamak için)
  • Sıvıyağ

Hazırlanışı
  • Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun ve soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince 500 gr kıymanın yarısını soğanların üzerine ilave edin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Kıymayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Kıyma soğurken yarım su bardağı pirinci küçük bir tencerede su ile haşlayın ve süzün.
  • Haşlanan ve yumuşayan pirinçleri, kavurup soğuttuğunuz kıyma, baharatlar, 1 adet yumurta ve kenara ayırdığınız kıyma ile yoğurun ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenip toparlanan kıymanızdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve şekilledirin.
  • Kızartma işlemine geçmeden önce 2 yumurtayı bir kasede iyice çırpın.
  • Unu geniş kaba alın. Tavaya sıvıyağınızı koyarak kızdırın.
  • Hazırladığınız köfteleri önce una, daha sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Ilık yada soğuk servis yapın.
ARKADAŞINA GÖNDER
Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz