X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Patatesli Börek Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

li Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 17.2.2016 10:28 Güncelleme Tarihi: 17.2.2016 10:28
Patatesli Börek Nasıl Yapılır?
Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 3 Yufka
  • 4 Patates
  • 1 Su bardağı süt
  • 2 bardak zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber

Hazırlanışı


İyice kaynatıp kabuklarını soyduğunuz leri rendeden geçirin, öte yanda yumurtalarla sütü çırpıp rendelediğiniz patateslere ekleyerek hepsini tuz, karabiber ile iyice karıştırın ve bir tarafa bırakın. Sonra hiç bir yerinden yırtık olmayan yufkayı düz bir yere sererek hazırladığınız malzemeyi bir çatal yardımıyla yufkanın üzerine dağıtın. İkinci yufkayl da aynı şekilde yayıp malzemeden bunun üzerine de gezdirin. Sonra üçüncü yufkaya da aynı şeyi uygulayın ve bu üç yufkayı da yavaş yavaş uç tararlarından kıvırmaya başlayın. Böylece rulo şekline gelen böreği bir tepsiye alarak buzdolabının buzluğunda 12 saat bekletin ve sonra da ince ince keserek kızgın yağda kızartın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.