X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Sodalı Açma Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 17.2.2016 11:08 Güncelleme Tarihi: 17.2.2016 11:46
Sodalı Açma Nasıl Yapılır?
Sodalı Açma Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 şişe soda (maden suyu)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant (kuru maya)
  • Un (aldığı kadar)

Üzerine

Yumurta sarısı, susam ve çörekotu

Hazırlanışı

Un hariç tüm malzemeler bir kabın içerisinde karıştırılır. Un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur ve 45 dk mayalanmaya bırakılır. Mayalan hamur toparlanıp 24 parçaya ayrılır ve resimde görüldüğü gibi ikişerli olarak şekil verilip birleştirilir. Yağlanmış tepsiye dizilen lar 175 derece fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.