X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Avcı Böreği Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Böreği Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 18.2.2016 12:09 Güncelleme Tarihi: 18.2.2016 12:10
Avcı Böreği Nasıl Yapılır?
Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 300 Gram Kıyma
  • 4 Adet Yufka
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Adet Soğan
  • 0,5 Su Bardağı Köftelik Bulgur ( yarım bardak )
  • 0,5 Su Bardağı Su ( yarım bardak )
  • 0,5 Su Bardağı Ceviz ( yarım bardak )
  • 7 Dal Maydanoz
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Su Bardağı Galeta Unu
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Bardak Su ( üzeri için )

Hazırlanışı

İç malzemeyi hazırlamak için kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavuralım. İçerisine tereyağ, sıvı yağ, salça, rendelenmiş soğan ve tuz ekleyip bir süre daha kavuralım. Daha sonradan bulgur ve suyu da ekleyip kavurmaya devam edelim. En son ceviz ve baharatları da koyarak iç malzemeyi ocaktan alalım. Sıvı yağ, su ve yumurtayı karıştırıp tezgaha serdiğimiz yufkaya sürelim. Diğer yufkaya da aynı işlemi tekrarlayıp ilk yufkanın üzerine serelim. 2 kat haline gelen yufkayı 8 eşit parçaya bölelim. Geniş kısıma iç malzemeyi koyup sigara böreği şeklinde saralım. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazır hale getirelim. Şekil alan tüm leri çırpılmış yumurta, galeta unu ve su karışımına bulayarak tepsiye dizelim ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. İç malzemedeki kıymanın donmaması için sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun!

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.