X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Karnıyarık Börek Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 18.2.2016 12:06 Güncelleme Tarihi: 18.2.2016 12:06
Karnıyarık Börek Nasıl Yapılır?
Karnıyarık Börek Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1,5 kase beyaz peynir,
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Yarım kase dilimlenmiş sucuk,
  • Yarım kase dilimlenmiş domates,
  • 1 adet dilimlenmiş yeşil biber,
  • 3 adet yufka,
  • 2 adet yumurta sarısı,
  • Yarım su bardağı sıvı yağın üzerini bir parmak su ile tamamlıyoruz.

Hazırlanışı

  • Yufkaları 4 eşit parçaya bölelim.
  • Yufkaların her birinin üzerine 1 yemek kaşığı yağlı sulu karışımdan sürelim.
  • Yağladığımız her yufkayı ikiye katlayalım.
  • Her yufkanın geniş olan kısmına beyaz peynir ve kaşar peyniri koyalım.
  • Kalın olacak şekilde sigara böreği sarar gibi saralım ve tepsiye dizelim.
  • Sardığımız börekleri tam ortadan bıçakla keselim.
  • Kestiğimiz yarıklara domates, biber ve sucuk dilimleri yerleştirelim.
  • Böreklerin yufkalı kısımlarına yumurtanın sarısını sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.