X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Patates Böreği Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Böreği Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 18.2.2016 12:02 Güncelleme Tarihi: 18.2.2016 12:04
Patates Böreği Nasıl Yapılır?
Patates Böreği Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 7 adet orta boy patates
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz (1-1,5 tatlı kaşığı)
  • 1-2 avuç ince kıyılmış dereotu
  • 1-2 avuç ince doğranmış yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber veya toz biber
  • 9-10 yemek kaşığı un (hamur çok koyu kıvamlı olmamalı)

Hazırlanışı

ler soyulup küçük küpler halinde doğranır (haşlanmadan) ve derin bir kaba alınır. Ardından yoğurt, sıvı yağ, tuz, baharatlar ve yeşillikler eklenip güzelce harmanlanır. Daha sonra un ve kabartma tozu da kontrollü bir şekilde ilave edilir ve tekrar karıştırılır. En son üzerine yumurtalar eklenip, son bir kez daha karıştırılır ve bu karışım yağlanmış orta boy bir borcama düzgünce yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kapağı açılmadan, nar gibi oluncaya kadar, 50-55 dk kadar pişirilir. Fırından çıkarttıktan yaklaşık 1 saat sonra dilimlenerek servis edilir. Soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.