Malzemeler
- 300 Gram Dana Kıyma
- 1 Adet Soğan
- 3 Adet Yufka
- 1 çorba Kaşığı Salça
- 0,5 Su Bardağı Sıvı Yağ ( yarım bardak )
- 0,5 Demet Maydanoz ( yarım demet )
- Köfte Baharatı
- Karabiber
- Tuz
Üzeri İçin
- Yoğurt
- Sarımsak
- Zeytinyağı
- Pul Biber
Hazırlanışı
Sosyete mantısı hazırlamak için ilk önce soğanı küçük küp boyutlarında doğruyoruz. Tencereye yap koyup kızdırdıktan sonra soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlara salça, kıyma, tuz, karabiber ve isteğinize bağlı olarak köfte baharatını da ekliyoruz. Yaklaşık 3 dakika iyice karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulan karışımı alıp sonra ocağın altını kapattıktan sonra ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Sonra bir kase içerisine 2 çorba kaşığı sıvı yağı ve 1 çay bardağı su ekleyelim. Bir yufkayı serip dört parçaya bölelim. Tüm parçaları hazırladığımız su ve yağ karışımıyla ıslatalım. Hazırladığımız harcı 1,5 çorba kaşığı büyüklüğünde yufkalara koyalım. Yufkaları geniş kısmından başlayıp, uçlarını içe kıvırmadan sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Uzun olarak elde ettiğimiz mantıyı iç kısma doğru rulo şeklini vererek gül biçiminde saralım. Sarılan yufkaların bir ucundan kapatalım. Böylece pişirirken açılmalarını önlemiş oluruz. Sardığımız mantıların üzerine yağ ve su karışımından sürdükten sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırınımızda üzeri kızarıncaya dek yaklaşık 20 dakika pişirelim. Mantılar fırında pişerken sarımsaklı yoğurdu ve zeytinyağında kızdırdığımız pul biberleri hazırlayalım. Mantılar piştikten sonra yoğurtlu karışımı ve kızgın yağı mantıların üzerine dökelim. İsteğe göre üzerine nane de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!