X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

i Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 30.3.2016 17:30 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 17:31
İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 kg taze incir,
  • 600 gr toz şeker,
  • Yarım limonun suyu,
  • 1 çay kaşığı tereyağı,
  • 1 çay bardağı su.

Hazırlanışı

  • İncirlerin sap kısımlarını kesip, yıkayalım ve bir süre süzgeçte bekletelim.
  • Geniş bir tencerenin içine incirleri tek sıra olarak yan yana dizelim.
  • Üzerine toz şekeri, suyu ilave edelim ve kısık ateşte pişirelim. ( incirleri zedelememek için reçeli hiç karıştırmıyoruz)
  • Tencereyi hafifçe sağa sola sallayarak reçeli karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edelim.
  • İncirler yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
  • Reçelimiz kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım.
  • Taze İncir Reçelimizi soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, buzdolabında muhafaza edelim.