Malzemeler
Hamuru için Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- ½ su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- ½ su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
İçi için Malzemeler
- 300 gr. lor peyniri
- 1 paket hellim peyniri
- 1 su bardağı çeçil peyniri
- 6 dal taze soğan
- 1 bağ maydanoz
- 2 adet yumurta beyazı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için Malzemeler
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı su
- ½ adet limon suyu
Hazırlanışı
Hamur için
- Geniş bir kasede un, tuz, kabartma tozu, mahlep ve çörek otunu harmanlayın.
- Ayrı bir kasede su, kuru maya, şeker, yoğurt, zeytinyağı ve sütü harmanlayın.
- Bu iki karışımı birbirine yedirin ve bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu yoğurduğunuz kabın içerisinde üzerini hiç hava almayacak şekilde streç ile iyice kapatarak 1-1,5 saat dinlendirin.
İç harç için
- Peynirleri bir mutfak robotundan ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar geçirin.
- Ardından bir kaseye alıp içerisine yumurta beyazı, taze soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
Üzeri için
- Yumurta sarısı, limon suyu ve suyu harmanlayın.
Pideleri oluşturmak için;
- Hamurdan küçük toplar elde edin. Toplardan birisini unlanmış tezgaha alın ve oval olacak şekilde elinizle veya merdane yardımıyla açın.
- İç harcı ortasına yerleştirip, hamurun uçlarından birleştirerek açık pide olacak şekle getirin.
- Hamurun üzerine yumurta sarılı harçtan bir fırça yardımıyla sürün.
- Tüm hazırladığınız pidelerinizi bir fırın tepsisine yerleştirip, 15-20 dakika daha mayalandırın.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.