i Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 30.3.2016 15:40 Güncelleme Tarihi: 3.4.2017 13:58
Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 lt hazır süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Bir çay kaşığı ( silme ) kabartma tozu

Hazırlanışı

Derin ve yapışmayan bir tencerenin içine ü ve şekeri koyup kaynamaya bırakıyoruz. Ara ara karıştırıyoruz ki dibi tutmasın. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave ediyoruz. O anda biraz süt kabara biliyor ( bunun için mutlaka derin bir tencere kullanılmalı ) Ama hızla karıştırmaya devam edersek normale dönüyor. Sonra orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika ara ara karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Zaten kaynadıkça rengi dönmeye ve koyulaşmaya başlıyor. Böyle olmaya başladığında sürekli karıştırıyoruz ki dibi tutmasın. Akışkan bir boza kıvamına geldiğinde kapatıyoruz ve cam bir kavanoza alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra bir iki saat buzdolabında beklettikten sonra yemeye hale geliyor. Afiyet olsun…

ARKADAŞINA GÖNDER
Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz