Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 31.3.2016 09:25 Güncelleme Tarihi: 31.3.2016 09:25
Tereyağ Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 200 ml krema
  • tuz

Hazırlanışı

  • Krema blendıra alınıp katı madde ayrılıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika karıştırılır.
  • Yağ sütten ayrıldığında tülbent serili bir süzgece alınıp bir kaç saat süzülür.
  • Sütünden ayrılan tereyağı tuz ile karıştırılıp, soğutulduktan sonra servis edilir.

Notlar

  • Kremanız bu süreçte önce kabarıp katılaşacak, ardından tekrar sıvılaşacak ve en son olarak ayrılacak.
  • Tereyağı yapımında arta kalan su buttermilktir. Kek, pancake, börek yapında kullanılabilir harika olur.
  • 200 ml kremadan 60 gram kadar tereyağı yani büyük bir çay bardağını dolduracak miktarda çıktı.
  • İyice süzülen tereyağını buzlu su dolu bir kaba alıp yıkayabilirsiniz. Bu işlem yağınızın daha uzun dayanmasını sağlayacak.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Tereyağ Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz