GÜL REÇELİ MALZEMELERİ:
-1 kg'lık kavanoz
-250 gram ayıklanmış gül yaprağı
-Altı buçuk su bardağı tozşeker
-Üç buçuk su bardağı su
-3 çorba kaşığı limon suyu
GÜL REÇELİ YAPILIŞI:
Suyu tencereye alıp, gül yaprağını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, güller hafif beyaz renk alana dekkaynatın.
Tozşeker ilave edin ve tencerenin kapağı açık olarak, şurup koyulaşıp kıvam alana dek kaynatın.
Şurup kıvama gelince limon suyu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile temizleyin. Reçeli temiz bir kaba aktarın. İyice soğuyunca, kavanozlara pay edin. Kapaklarını sıkıca kapatın.
Afiyet olsun..