350 gram un yaklaşık miktar(3 su bardağından biraz daha eksik)
250 gram oda sıcaklığında margarin (biskin yağ Vita kullanırsanız sonuç çok güzel olur)
6 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya tozu
7 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
Margarin,vanilya ve pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserde karıştırılır.nişasta ve un eklenir.
Tek seferde hızlı bir şekilde hamur yoğurulur.
Hamuru folyoya sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
Hamuru buzdolabından çıkarıp yapmaya koyulduğunuzda ufalan bir hamur olduğunu göreceksiniz endişelenmeyin hamuru 4 bölüme ayırın avucunuzun içinde hamuru toparlayarak bir tahta masa üzerinde hamuru kalın bir çubuk şeklinde yuvarlayın.
Bir çatal yardımıyla hamuru baştan sonuna kadar çizin ,5 er cm.aralıklarla bıçakla kesin pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Bu şekli vermekte zorlanırsanız ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın bu diğerine göre daha fazla zamanınızı alacaktır ama sonuçta harika oluyor çatlamış kurabiyeler harika görünüyor.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında alt kısımları pişip üst kısımları kremsi bir renge ulaşıncaya kadar pişirin.(20 dakika civarı)
afiyet olsun.
Un kurabiyesinin püf noktaları
Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin.
Un mutlaka elenmiş olarak kullanılmalıdır.
Un mutlaka yüksek kaliteli olmalıdır.
Hamurla fazla oynanmadan neredeyse tek seferde yoğrulmalıdır.
Çok aceleniz varsa hamuru buzdolabına koymayabilirsiniz ama buzdolabında bekletmenizi kesinlikle öneririm. Hamurun soğumuş olması çok önemli bir kural.
Hamur oldukça yumuşak bir kıvamda olacak. Unu eklerken oldukça dikkatli olun hepsini eklemek zorunda kalmayabilirsiniz.