AY ÇÖREĞİ MALZEMELERİ:
6 yemek kaşığı (210 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
4 su bardağı (480 gr) un
1 su bardağı (200 ml) süt
Yarım paket yaş maya
2 tatlı kaşığı (40 gr) pudra şekeri
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 adet yumurtanın akı
İç harcı için:
2 su bardağı ufalanmış kakaolu kek
1 çay bardağı ceviz kırığı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı süt
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı süt
Kırılmış fındık parçaları
Kabı yağlamak için:
1 tatlı kaşığı (15 gr)
Teremyağ Gurme Kaymaklı
AY ÇÖREĞİ YAPILIŞI:
Unu yoğurma kabına alarak ortasına elinizle bir çukur açın. Açtığınız çukura Teremyağ Gurme Kaymaklı ile süt, maya, pudra şekeri, tuz ve yumurta akını ekleyip yoğurun. Elinize yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurup yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Hamuru dinlendirirken iç harcı için gerekli tüm malzemeyi bir tabak içinde karıştırın.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri hafifçe unladığınız tezgahta merdane yardımıyla inceltin. Ortalarına hazırladığınız harçtan 1,5 yemek kaşığı kadar koyup, rulo gibi sararak ay şeklini verin. Hazırladığınız tüm çörekleri Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağladığınız fırın kabına dizip 15 dakika kadar dinlendirin.
Süre sonunda üzerlerine süt ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp fındık parçalarını serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Not: Ayçörekleri kalan kekleri değerlendirmenin en güzel yoludur. Kakaolu kekiniz yok ise harcınıza 1 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı daha süt ekleyip harcınızın kakaolu olmasını sağlayabilirsiniz..