X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 18.2.2016 12:34 Güncelleme Tarihi: 18.2.2016 12:35
Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?
Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1/2 (yarım) Paket Makarna
  • 250 Gr. Kıyma
  • 1 Adet (mandalina kadar) Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Sivribiber yada Köy Biberi
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 1 Çay Bardağı (makarnayı haşladığınız) Su
  • 15-20 Dal Maydanoz
  • Tuz - Karabiber

Hazırlanışı

  • Makarnayı, kaynamakta olan bol tuzlu suya ekleyin ve 8-10 dk. haşlayın. Makarna haşlanırken siz sosu hazırlayın.
  • Bir tavaya, zeytinyağını koyup, ısıtın. Sarımsağın birini kabuğunu soymadan, hafifçe çıtlatın. Isınmış yağa atıp, sürekli çevirerek kızartın. Kabuğu turuncu olunca, sarımsağı yağdan çıkartın. Sarımsak yağa aromasını bırakıyor, bu şekilde.
  • Sarımsak aromalı yağa minik minik yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ekleyin. Sürekli karıştırarak, soğanlar şeffaflaşıp, sararıncaya kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve 4-5 dk. daha karıştırarak kavurun.
  • Kıyma pişince, salçaları ekleyin ve 1 dk. kadar daha kavurun. Diğer sarımsağı, ince ince dilimleyip karışıma ekleyin.
  • Makarnanın haşlandığı sudan bir çay bardağı alıp, kıymalı karışıma ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin, 1 dk. kadar pişirip, ateşi kapatın.
  • Minik minik kıydığınız maydanozları ekleyip, karıştırın.
  • Makarnayı süzün ama sudan geçirmeyin.
  • Süzülen makarnayı, sosa ekleyip, karıştırın ve sıcak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.