X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

lu Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 18.2.2016 12:30 Güncelleme Tarihi: 18.2.2016 12:30
Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?
Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 Paket Makarn
  • 300 Gram Tavuk Eti
  • 3 Adet Orta Boy Yeşil Biber
  • 3 Adet Orta Boy Kırmızı Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Nane

Hazırlanışı

Bir tencere alın ve içine bir miktar su koyun. Su kaynadıktan sonra 1 paket yı suyun içine ilave edin ve haşlanmaya bırakın. Makarnalar haşlanırken biberleri küçük küçük doğrayın. Sonra etlerini küçük küçük doğrayın. Bir tencere alın ve içine tavuk etlerini koyup pişmeye bırakın. Pişmesine az bir süre kalınca ise 2 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı ilave edip 5-6 dakika kadar daha pişirin. Sonra 1 su bardağı su ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve ocağın altını kapatın. Makarnalar haşlandıktan sonra ise ocaktan alıp soğuması için bir kenara koyun. Sonra bir tava alın ve içine daha önceden küçük küçük doğramış olduğunuz yeşilbiberleri ve kırmızıbiberleri koyup 3-4 dakika kadar kavurun. Biberler piştikten sonra haşlanmış olan tavuğa 1 çay kaşığı karabiber ekleyin. Sonra pişmiş olan bu biberleri bu karışıma ilave edip birkaç dakika kadar daha pişirin. Tavuk ve biberler piştikten sonra haşlanmış olan makarnayı da soğuduktan sonra tavuk ve biberlerin içine ilave edin. Ardından naneyi de ekleyerek 3-4 dakika daha karıştırarak pişmeye bırakın. Piştikten sonra ocaktan alın ve servis yapın. Tavuklu makarnamız hazır, afiyet olsun…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.